9 oktober 2013

Tips till era sallader!

När man äter LCHF kost så är sallad ett vanligt tillbehör till den lagade maten. Likaså för mig. Men efter ett tag så är det lätt att det blir samma gamla vanliga sallad som man sätter fram och det är lätt att salladen upplevs som tråkig när man inte varierar den.
Så därför tänkte jag skriva ner ett antal ingredienser som man kan ha i sin sallad och variera med och förhoppningsvis kan ni använda denna lista när ni får idetorka nästa gång ni ska ha sallad till middagen :)
 
 
GRÖNSAKER
 
 
Salladsblad i alla former. Mache´, isbergssallad, frisse´sallad, ruccola, lollo rosso eller varför inte färdiga salladspåsar.
 
Tomater. Vanliga tomater, kvisttomater, babytomater, romantica tomater, gula tomater, gröna tomater, soltorkade tomater.
 
Gurka, avokado, paprikor i olika färger, majskorn, babymajs, morötter, sparris, chili
 
Lök. Röd lök, purjolök, inlagda vitlöksklyftor.
 
Bönor. Haricot Verts, vaxbönor, sugar snaps.
 
Kål. Broccoli, blomkål, vitkål.
 
 
 
OST
 
Fetaost, machego, parmesan, getost, ostkuber av hushållsost, mozzarella
 
 
 
KÖTT
 
Salami, stekt bacon, stekt pancetta, skinka.
 
 
 
NÖTTER OCH FRÖN
 
Rostade solroskärnor, rostade pinjenötter, valnötter, pumpakärnor
 
Basen i en blandad sallad!
 
 


Glöm inte strö lite fingsalt över din sallad och en god olja
till det. Min favoritolja är den som soltorkade tomater ligger i!
 
Hoppas ni fick lite mer inspiration och tips till era sallader :)
 
 
 
Må gott! / J
 
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar