Goderafton!
Nu har jag precis kommit hem från gymmet. Bröst, axlar och triceps har fått sig en rejäl omgång så jag kommer skylla eventuella stavfel på att jag har skakiga armar och orkar knappt hålla fingrarna på tangenterna :)
I lördags fick killarna välja middag och en stor favorit hos dom är räkor med tillbehör. Ja ni vet ägg, majonnäs, gurka, bröd och ost. Dom älskar plock och att sitta och skala och jag måste medge att jag tycker det är ganska trevligt och gott, jag också.
Nu ville jag ju också ha ett "bröd" som jag kunde bre smör och ha ost på. En liten koll i LCHF appen i telefonen och jag hade hittat ett snabb bakat kex med ingredienser som jag hade hemma.
Maken smakade också och han, liksom jag tyckte att det blev riktigt gott!
Så här gjorde jag kexen som kallas för parmesankex:
Ca 20 kex
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 ägg
1 1/2 dl riven parmesanost
2 msk olivolja
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till en smet. Lägg smeten på ett bakplåtspapper.
Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut så tunt det går. Ta bort det övre pappret och dela upp smeten i bitar. Grädda i 10- 20 minuter.
Jättegott till frukost, ostbricka eller som mellanmål :)
Bäst av allt, förutom att det var gott, var att det gick så snabbt att göra. Me like!
Må gott! / J
Hej! I receptet längst ner står bara 2 msk, men inte av vad? Nyfiken på dessa :) mvh Kajsa
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaHej Kajsa! Sent svar men förhoppningsvis ser du nu min " hemliga" ingrediens, nämligen olivolja :) Må gott!/ J
SvaraRadera