21 oktober 2013

Gott bröd att rosta!

Hej alla ni som väljer att läsa min blogg!
Jag är helt förundrad över att jag har så många läsare varje dag trots att jag inte har gjort något inlägg på några dagar :) Tack!!!
Jag vet att det är problem med att lämna kommentarer via era mobiler och väntar fortfarande på hjälp från blogger, men man kan alltid lämna kommentarer via en "vanlig" dator. Gör gärna det :)

Förra veckan bakade jag ett bröd som påminner om ett formfranska. Receptet kommer ursprungligen från www.56kilo.se . Jättegott att rosta men det ser ut som sockerkaka och har lite konsistens som det också.
Därför ville jag försöka utveckla det lite, mer tuggmotstånd och lite mer smak.
Resultatet blev faktiskt riktigt bra! Så bra att jag delar med mig av receptet idag :)

20 skivor

4 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
4 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1/2 dl linfrön
1 dl solroskärnor
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smält smör
5 dl yoghurt (minst 10% fett)

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen fluffiga. Vispa ner smält smör och yoghurt i äggen och till sist de torra ingredienserna. Låt degen svälla en stund. Häll ner smeten i en brödform som är klädd med bakplåtspapper. Strö över lite pofiber. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 
Detta brödet är otroligt mättande. En, på sin höjd två skivor med pålägg är fullt tillräckligt. Godast blir det om man lägger in det i frysen så fort det har svalnat, så kan man plocka ut så många skivor man vill ha och rosta.
 
I lördags bakade jag ett kex som vi hade till räkor, men det receptet får ni imorgon :)
 
 
Må gott! / J


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar