11 december 2013

Saffranstoppar med apelsinchoklad!

Jag älskar kokos! Jag älskar saffran! Jag älskar denna kaka!

Ca 25-30 st


50 gram smör
2 ägg
3 msk sötströ
200 gram kokosflingor
1/2 kuvert saffran
100 gram mörk choklad med apelsin smak

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda ut saffranet i några droppar vatten. Blanda ägg, sötströ och saffran. Här är det viktigt att inte vispa för då flyter kakorna ut. Tillsätt kokosen och det smälta smöret. Låt sen smeten stå och svälla i cirka 10 minuter. Klicka sen ut smeten med hjälp av två teskedar på en plåt med bakplåtspapper på. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Lossa kakorna innan dom har hunnit kallna.
Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa botten på kakorna och ställ tillbaka på bakplåtspappret. Vill man så kan man ringla över smält choklad också. Ett tips om man vill ha lika smala "streck" på kakorna är att forma en liten strut av ett halvt bakplåtspapper, fyller struten till hälften med smält choklad, klipper ett litet hål i spetsen och spritsar ut chokladen istället.







Perfekt till adventsfikan!


Må gott! / J



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar