Idag valde jag att smaksätta med mörk choklad och pepparkakskrydda :)
20-25 stycken
1 dl vispgrädde
150 gram mörk choklad (minst 70%)
1 tsk honung
1 krm vaniljpulver
pepparkakskrydda
Bryt chokladen i bitar. Koka grädden. Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen, honungen och vaniljpulvret. Rör så det blir en jämn smet. Häll chokladen i en burk eller form som är klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Häll upp pepparkakskrydda på ett fat. "Skrapa" upp tryffeln med en sked, då får den en naturlig rund form från början. Rulla till bollar/kulor. Det är kladdigt och inte helt lätt :) Rulla sen bollarna i pepparkakskryddan.
Förvara i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.
Visst ser det gott ut? |
Som jag skrev så kan man smaksätta på hur många sätt som helst. Endast din fantasi sätter gränser :)
Må gott! / J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar