10 december 2013

Choklad- och pepparkakstryffel!

Ett givet julgodis hos oss är tryffel, och det som är så bra med tryffel är att man kan smaksätta det på hundra olika sätt.
Idag valde jag att smaksätta med mörk choklad och pepparkakskrydda :)

20-25 stycken

1 dl vispgrädde
150 gram mörk choklad (minst 70%)
1 tsk honung
1 krm vaniljpulver
pepparkakskrydda


Bryt chokladen i bitar. Koka grädden. Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen, honungen och vaniljpulvret. Rör så det blir en jämn smet. Häll chokladen i en burk eller form som är klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Häll upp pepparkakskrydda på ett fat. "Skrapa" upp tryffeln med en sked, då får den en naturlig rund form från början. Rulla till bollar/kulor. Det är kladdigt och inte helt lätt :) Rulla sen bollarna i pepparkakskryddan.
Förvara i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.

Visst ser det gott ut?


Som jag skrev så kan man smaksätta på hur många sätt som helst. Endast din fantasi sätter gränser :)


Må gott! / J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar