30 december 2013

Paprikakyckling!

Efter all julmat så var vi så väldigt sugna på riktig, vanlig mat!
Annars brukar vi vara duktiga på att ta tillvara på rester, t ex att använda skinkan i omelett och göra röror av den gravade laxen. Men nu får det banne mig vara slut på julmatsrester!
Kyckling! Något med kyckling skulle det bli!
Det blev en gryta med strimlad kycklingfile, paprika, ajvar, bacon och en massa annat gott.
Tummen upp från dom flesta här hemma och jag kan bara hålla med. Det blev supergott!!
Barnen hade pommes till sitt medans vi nöjde oss med lite grönsaker.


Ca 4 portioner

3 kycklingfileer
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl stark ajvar relish
2 paprikor i olika färger
1 förpackning tärnat bacon
1-2 msk kikkomans soja
paprikapulver
salt och svartpeppar


Börja med att steka bacon i en gryta eller en traktör panna. Lägg bacon till sidan på papper men låt fettet stanna kvar i pannan. Stek sen kycklingen på ganska hög värme och tänk på att inte lägga i allt samtidigt utan ta lite i taget. Annars är det lätt att pannan kyls ner och då blir kycklingen kokt och inte stekt. Pudra över paprikapulver, ca 1 tsk, och ta några drag med pepparkvarnen. Häll i ajvar, grädden och sojan.Sänk värmen till medelstark värme och låt puttra i ca 15 minuter. Strimla paprikan och lägg ner i grytan och låt gå i 5 minuter. Fortsätt sen med bacon och till sist creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.


Ljud, doft och känsla är inte alltid så lätt att fånga på bild men jag kan garantera att det puttrade på fint och doftade härligt:)










Lite grönsaker till det så har man en supergod middag :)











Har ni laddat inför nyår? Själv har vi lite fix och trix trots att vi inte ska vara hemma. Bland annat tre smårätter från olika länder som ska tillagas, en liten efterrätt, en musiktävling och så kläder som ska snyggas till.
Mer om nyår kommer........nästa år :)


Må gott!/J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar