18 november 2013

Lax i krämig ört- och citronsås!

God afton i stugorna! Har ni det bra? Själv sitter jag upp pallad med kuddar i korsryggen och stinkandes av Voltaren kräm.
Just nu jobbar vi för fullt med att förvandla butiken till julbutik och det är en hel del bärandes och klättrandes upp och ner på stegar. Efter lunchen idag kändes det inte alls bra i min rygg och det blev inte direkt bättre ju längre in på eftermiddagen vi kom. Så nu är det Voltaren och spikmatta som gäller för resten av kvällen.
Så, nu har jag gnällt färdigt!

Nu är det drygt 1,5 år sen jag började med LCHF och jag måste nog påstå att vi har aldrig ätit så mycket fisk och skaldjur som vi gör nu. Positivt både ur hälsosynpunkt och miljöaspekt :)
I morse när jag kollade i frysen hittade jag laxfileer och tänkte att jag kommer nog på något kul sätt att tillaga dom på. Och det gjorde jag! Lax i krämig ört- och citronsås fick rätten heta!

Så här gjorde jag:

3-4 portioner

4 laxfileer
1 äggula
100 g Philadelphia ost
2 dl vispgrädde
1 citron
2 msk dill (jag använder fryst)
2 msk persilja (fryst även här)
Salt och vitpeppar
Smör till att smöra en form med


Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsform och lägg ner laxfileerna i den. Salta och peppra. Blanda äggula och färskosten så det är slätt. Blanda sen i grädde, örter, salt och peppar och vispa allt slätt. Häll smeten över laxen och sätt in i mitten i av ugnen. Låt stå i ca 20 minuter men håll koll så det inte bränns. Flytta i så fall ner i nedre delen av ugnen.
Servera med kokt blomkål eller blomkålsmos och en sallad.

 


 
 
Nu är det ju "fiskdag" imorgon så kanske detta är ett tips till dess :)
 
 
Må gott! / J


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar