Vi passade på att köpa en hamburgerpress och idag var det dags att prova den :)
När vi gör hamburgare så har vi ren köttfärs, alltså vi gör ingen smet, och sen kryddar och saltar vi efter tycke och smak. Och förresten, ni vet väl att man ska alltid vänta med att salta tills efter köttet är tillagat. Annars dras vätskan ut.
Det jag tyckte var bra med pressen var att burgarna blev lika stora. Lätt när man tillagar för det blir färdigt samtidigt plus att burgarna ser "proffsiga" ut:)
Jag plockade fram en tub hamburgerdressing som var kvar sen Halloween festen, och läste innehållsförteckningen. Hujja, den tuben ligger i soporna nu kan jag meddela. För jag är inte intresserad att stoppa i mig surhetsreglerande medel (E270), konserveringsmedel (E202, E211), förtjockningsmedel (E415), stabiliseringsmedel (E509) och kryddextrakt. Alltså, det kanske är jättenyttigt men jag vill inte ha det i min kropp, i alla fall!
Jag gjorde helt enkelt min egen dressing, som är helt utan skit :)
För 4-6 burgare
3 msk gräddfil
3 msk chilisås (ICAs ett gott liv)
1 msk majonnäs
2 tsk Dijon senap
Salt och peppar
Rör ihop allt! Färdigt!
Jag åt min burgare med en skiva ost, gul lök, dressing och ruccola sallad :)
Nä, vet ni, nu börjar snart fotbollen! Heja Sverige!!!
Må gott! / J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar