Därför försöker jag att upprätta detta med inte bara ETT nytt recept utan TVÅ recept. Bra va?!
När jag var på utbildning för ett par veckor sedan bodde vi på Barsebäck Resort. Där åt vi något riktigt gott på kvällen som jag var fast besluten att försöka återskapa.
Sen jag började med LCHF har vi blivit så mycket bättre på att äta fisk och skaldjur, men efter ett tag så fastnar man och äter alltid samma rätter när man äter fisk. Därför blev jag så glad när jag blev serverad detta. Jag kallar rätten för Serranoinlindad torsk med kräftsås.
4 portioner
2 torskblock a` 300 gram (upptinade)
8 skivor Serranoskinka
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl mjukost med kräftsmak
3/4 dl vitt vin
1 msk fiskfond
1 msk chilisås
fryst eller färsk dill
vitpeppar
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform. Salta och peppra torskblocken, linda in dem i skinkan och lägg ner dem i ugnsformen och in med den i mitten av ugnen. Låt gå ugnen ca 15 minuter.
Koka upp vinet med fonden i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt grädden, mjukosten, chilisåsen och creme fraichen. Låt puttra på medelstark värme i ca 5 min. Smaka av hur stark dillsmak du vill ha och tillsätt dillen efter det.
Ta ut fisken efter 15 minuter och skär upp i lagom stora bitar. Servera med blomkålsmos eller kokt broccoli.
Barnen har svårt för vit fisk och tyckte det var "sådär" men maken min tyckte det var riktigt gott och blev glad när det blev över till hans matlåda :)
Jag vet inte hur det är med er men jag håller mig sällan mätt på fisk särskilt länge och några timmar senare kickade suget in. Då kom jag att tänka på den goda äpplekakan jag hade bakat i helgen, och det fanns ju kvar lite äpple på trädet, så varför inte plocka fram ingredienser och sätta igång ugnen igen?
Receptet är från Åse, www.56kilo.se, men jag ville inte göra en stor kaka, så jag halverade receptet och använde istället 3 små gratängformar.
3- 4 portioner
1,5 dl mandelmjöl
Ca 2 msk sockerersättningsströ
70 gram smält choklad
3 msk vispgrädde
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 äpplen
25 gram smör
1 msk kanel
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj formarna. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Vispa ner det smälta smöret och grädden i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda runt ordentligt. Häll upp i formarna. Skala och kärna ur äpplena och klyfta dem. Stek i smör några minuter. Pudra i kanel och stek ytterligare några minuter. Fördela äpplena i smeten och tryck ner dem lite. Grädda i nedra delen av ugnen i ca 20 minuter. Lägg på aluminium folie efter ca halva tiden eftersom mandelmjöl lätt bränns.
Detta serverade jag med lättvispad grädde som jag hade smaksatt med vaniljpulver och sen strösslade jag över min nötgranola.
Idag är det fotbollsderby här i Helsingborg. HIF möter Malmö FF och hela familjen ska gå och titta.
Till och med den äldste sonen ska följa med, han som inte ens är intresserad av fotboll :)
Tills dess,
Må gott! / J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar