29 september 2013

Paus!

Ja, ni har fått en liten paus från mig ett par dagar. Tanken med denna bloggen är att det ska vara en blogg om hur det är att få ihop ett vardagsliv med familj, heltidsjobb, träning och LCHF kost. Jag är ingen lyxhustru som går hemma hela dagarna och filurar på vad som ska serveras till middag, hur garderoben ska inredas, vilka träningspass som ska avverkas och lägger ut inlägg om det titt som tätt. Nej, jag är en "vanlig" människa som bloggar när jag hinner med och när jag tycker att jag har ett inlägg med lite substans.
Dom senaste dagarna har bestått av en hel del jobb men även lite mystid med min yngste son :) Ett av hans stora intresse är att titta på fotboll (HIF) och när dom spelar hemma så är han och tittar på dom  med sin pappa.
Så när han sa att han ville titta på en ny Disneyfilm (flygplan) så var jag den förste att räcka upp handen och säga att jag går GÄRNA och tittar på den filmen med honom.
Sagt och gjort, när jag hade slutat jobba igår, strax efter 4, så lämnade Daniel av honom på jobb. Därefter gick vi till en restaurang som heter Haket, åt varsin pizza (ja, jag också. Kommer till det längre fram), och sen gick vi till bion och tittade på film. Supermysig eftermiddag!
Tappade ni hakan när jag skrev att jag hade ätit pizza? Jag äter som bekant liberal LCHF. Jag äter det för att min kropp och knopp mår bra av det. Ibland väljer jag att gå ifrån LCHF kosten. När vi var i USA i tre veckor gjorde jag det, ibland när jag är på kalas och det inte finns något annat som jag kan äta så gör jag det, mest för att vara schysst mot den som fyller år och om jag har "dejter" med mina barn.
Detta är ett medvetet val som jag gör och jag vet också konsekvenserna av dom. Jag vet att jag dagen därefter får ont i magen, ont i huvudet, blir ibland trött men framförallt blir jag grinig och på dåligt humör. Idag klarade jag mig dock ganska bra från dom flesta av symptomen :)
Vet man dessa biverkningar så är det inte speciellt svårt att välja hur man ska äta.

I torsdags när jag kom hem från jobb, 19.30, så fanns det kvar lite stekta falukorvsskivor. Familjen hade ätit potatismos till sina korvar, men vad skulle jag äta? Det fanns vitkål i kylen och vispgrädde så det fick helt enkelt bli gräddkokt vitkål. Detta är ett supergott tillbehör till all slags korv, även korvstroganoff, och det går så fort att tillaga.
Så här gör jag:

Strimla så mycket vitkål som du vill ha (tänk på att vitkålen "sjunker ihop" när den tillagas), lägg ner den i en tjockbottnad kastrull och häll på grädde. Man behöver inte täcka all vitkålen med grädde utan det räcker att det täcker ca hälften. Koka sen på medelstark värme ca 5-10 min, beroende på hur tunt du har strimlat vitkålen. Salta och peppra med vitpeppar. Plocka upp vitkålen med en pastaslev och om du vill ha lite "sås" så häll upp av grädden som är kvar i kastrullen.
Snabbt! Gott! Enkelt!



Jag är ju lite snål med att lägga ut bilder på mig själv så därför ska jag bjuda på en höstklädd Jessica idag :)

Må gott !/ J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar