Och för att då själv bryta en gammal matvana att man ska äta fisk på tisdagar (skolorna kör ju fortfarande sådana upplägg) så åt vi faktiskt fisk idag istället. På en måndag!!! Överlag så har vi blivit mycket duktigare på att äta fisk sen jag började äta LCHF. Och idag blev det panerad rödspätta med dillsås. Normalt sett så brukar man panera i mjöl och ströbröd men jag använder mig av pofiber och mixade fläsksvålar. Ja, ni läste rätt! Jag måste erkänna att första gången jag provade det här hemma så sa jag inte vad det var, men när alla gav de tummen upp så fick jag ju berätta vad jag hade använt till panering. Och då ska tilläggas att det finns många kräsna personer här i huset ;) Så här gör jag:
4 portioner
8-10 rödspättafileer
2 ägg
75 g fläsksvålar som mixas till "mjöl"
1,5 dl pofiber
salt och peppar
smör till stekning
Vispa ihop äggen i en skål. Blanda fläsksvålsmjölet med pofibern på ett fat.Värm upp en stekpanna på ganska hög värme och lägg i en ordentlig klick smör. Vänd först fisken i äggen och sen i "mjölet" och stek i pannan ca 1-2 min per sida. Salta och peppra när det ligger i pannan.
Till detta hade vi en kall dillsås som min man svängde ihop. Jag kan tyvärr inte ge er några mått men jag vet att han använde sig av creme fraiche, majonnäs, fryst dill och lite salt och peppar. En klyfta citron och lite grönsaker hade jag till och dom andra hade även potatis.
En gnutta Danmark i middagen |
För övrigt sitter jag och laddar för att ge mig ut och springa veckans första löprunda ;)
Må gott! / J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar