4 augusti 2014

I kräftans tecken!

.....och så var vi inne i Augusti och sommaren börjar närma sitt slut.

Typiskt för Augusti är ju kräftskivan och om man nu inte kommer delta på en kräftskiva eller om man vill ha ett nytt, annorlunda uppslag så tänkte jag dela med mig av ett toppen recept på en kräftröra med cajunsmaker.
Receptet kommer från min syster som arbetar som kock och som är utbildad i USA, och det är just därifrån som receptet kommer.
Egentligen ska röran användas till piroger och pajer (ni vet väl att jag har recept på pirog- och pajdeg som är LCHF vänlig?) Den är jättegod att använda som ett komplement till en omelett, eller på ett fröknäcke eller varför inte som tillbehör på en brunch?
Hemligheten med receptet är helt klart kryddblandningen, och mitt tips är att göra en stor sats med kryddblandning för den är fantastisk god att använda till en massa andra saker. På grillad lax, stekt ägg, som rubbing på köttbiten när du ska grilla eller som smaksättning i smöret som du tar på majskolven :)

Vill ni ha detta grymma recept? Klart ni vill!!!



Cajun kryddblandning

2 1/2 msk paprikapulver
2 msk salt
2 msk vitlökspulver
1 msk malen svartpeppar
1 msk cayennepeppar
1 msk oregano
1 msk timjan





Kräftröran  (räcker till 12-14 piroger eller en stor paj)

2 msk smör
1/2 dl finhackad gul lök
1/2 dl finhackad gul paprika
1/2 dl finhackad röd paprika
1/2 dl finhackad bladselleri
1 1/2 msk kryddblandning
1/2 tsk salt
1 msk pressad vitlök
500 gram kräftstjärtar
1/2 tsk Tabasco
1 tsk Worcestershiresås
1 dl vispgrädde
1 lätt vispat ägg
2 msk ströbröd  (vet att det inte är LCHF men dock en försumbar mängd)





Smält smöret i en stekpanna. Stek löken, röd- och gul paprika, bladselleri, kryddblandningen och salt tills det är mjukt, ca 3 min. Tillsätt vitlök, kräftstjärtar, Tabasco, Worcestershiresås och stek ytterligare 2 minuter. Rör sen ner grädden och ägget sakta. Ta bort stek järnet från plattan och rör ner ströbrödet. Färdigt att använda till vad du vill!


Lova att ni testar detta! Det är fantastiskt gott!


Må gott! / J



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar