19 september 2013

LCHF Parmesankyckling och Store of the year!

Ni som har varit inne på min blogg dom senaste dagarna har kanske sett en instagram bild på ett helt lass med kakor. Det är INTE MINA kakor utan det är kakor som vi hade som belöning på jobb. Varför denna belöning då? Jo, för butiken jag arbetar i blev utnämnda till "Store of the year"! Dvs vår butik är helt enkelt Sveriges bästa butik i den butikskedjan där vi arbetar!!! Weeeeeehoooooo!!!!

Annars kan jag också berätta för er att det har blivit ytterligare ett styrketräningspass denna vecka :) Igår var det nämligen dags för benen att få sig en rejäl genomkörare, och jag får nog erkänna att jag är lite orolig för hur det kommer kännas imorgon, för den förväntade träningsvärken som jag trodde skulle komma idag infann sig aldrig. Förmodligen kommer den imorgon typ sju resor värre! Ghaaaa!!!

Ikväll blev det kyckling och jag kände mig på riktigt experimenthumör. Jag brukar försöka använda mig av sånt som finns hemma och det enda som behövdes inhandlas var just kycklingen. Det är ju alltid lite spännande att se hur det reageras här hemma när man gör något nytt, men idag blev det tummen upp från alla! Fick t.om höra att det fick jag minsann göra fler gånger :) Bästa betyget! Så här gjorde jag min parmesan kyckling:

4-6 portioner

5 kyckling fileer som delas på längden
60 g finriven parmesanost
2 msk pofiber
1 ägg
salt och peppar
smör att steka i

Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfileerna på längden. Lägg dem på plastfolie och lägg sen en annan bit plastfolie ovanpå. Banka ut fileerna så dom blir ca 1-2 cm tjocka (jag använde brödkavlen). Riv osten och blanda med pofibern på ett fat. Vispa upp ägget. Doppa kycklingen först i ägget och vänd sen i ostblandningen, salta och peppra. Lägg i en klick med smör i stekpannan och låt smälta på medelstark värme. Lägg i kycklingen och stek ca 2 minuter på varje sida, lägg sen kycklingen i en bakplåtspappersklädd form och laga färdigt i ugnen ca 6-7 minuter.

Som tillbehör hade jag gjort en kall sås på 2 dl creme fraiche, 2 tsk röd pesto och 4 bitar soltorkade tomater som jag finhackade. Ugnsbakad sötpotatis och en blandad sallad.




Denna rätt var så oroligt lätt att göra och blev såååå gott så jag hoppas ni testar det :)

Må gott! / J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar