18 augusti 2013

Redan söndag kväll?

Vill ni hjälpa mig att leta efter någonting? Det kallas för helgen! Vart tog den vägen? Jag jobbade i lördags ( så är det ju med butiksjobb) kom hem vid 16.30, vilade lite och sen drog vi ner till stan. Denna helgen har det varit Vallåkra träffen, ett evenemang som Helsingborgarna älskar att hata. Det pågår i två dagar, ett par mil utanför Helsingborg, där det är uppvisningar av ombyggda bilar (främst Volvos) bilar som är utrustade med enorma musikanläggningar, flyguppvisningar, uppvisning med fordon från försvarsmakten, bilar som kör snabbt, bilar som burnar, bilar som är snygga, bilar som är fula (medvetet), ja allt som har med motorfordon att göra. Det som då gör att Helsingborgarna inte gillar detta evenemanget är att på lördagskvällen kör alla bil- och motorintresserade in till Helsingborg för att "visa upp" sig. Det bidrar med att alla andra som har någon typ av fordon som man vill visa upp också kommer dit, vilket i sin tur gör att det blir långa köer och det blir svårt att ta sig fram. Jag personligen tycker bara det är kul att det händer något och vi brukar alltid åka ner till stan och titta på det. Alla typer av bilar kommer dit, veteranare, gamla amerikanare, raggare, nya välputsade sportbilar och ,såklart, ombyggda Volvos. Polisen kommer också dit och håller koll så att alla sköter sig :)Våra killar tycker det är ganska kul med Vallåkra träffen så vi åkte dit idag och tog med en kompis till Hampus.
Hampus och hans kompis spanar in en cool bil

Tittut från pansarvagnen!

Söndagsmiddagen blev en riktig söndagsmiddag. Kalkon med brun sås och tillbehör. Jag har ju turen att min mammas sambo jobbar på en gård där dom har kalkon, så när det är dags att slakta så kommer det ett mess i luren med frågan om jag är intresserad av att köpa kalkon. Givetvis är jag det, mer ekologiskt och närproducerat kan det inte bli. Jag brukar få kalkonen i halvor, då räcker det till en middag för oss fyra plus till lunchen dan därefter. Kalkonen brukar jag steka i stekpåse, bara salta och peppra, 1 msk vatten i påsen där man klipper av ett hörn, och in i ugnen i ca 80 min. När det kommer till brunsåsen så tog det många år innan jag lärde mig hur jag skulle göra. Hade läst recept men jag tyckte aldrig jag "fick till" det. När jag frågade min mamma och min svärmor, som bägge är urduktiga på att göra brunsås, så fick jag alltid svaret " jamen, man tar ju lite av det och lite av det och smakar av och tar lite mer av detta om det är så och sen är det klart". Fattade ingenting! Men äntligen har jag lärt mig. Men tyvärr kan jag inte återge det till er för jag hade bara sagt "jamen, man tar ju lite av det och lite av det och smakar av och sen är det klart":) Jag kan bara säga som så att en stor hemlighet är riktig grädde, steksky, god soja och salt och peppar. Sen är det ju så att mjöl behövs för redningen, men jag tar bara 1 msk, till flera portioner sås, och eftersom jag inte går på strikt LCHF så tycker jag att det är så lite att det inte påverkar mig nämnvärt. Klassiska tillbehör är kokt potatis och inlagd gurka, själv hade jag kokt broccoli,  stekt lök, saltgurka och tomater.
 


 Söndagsmiddag!

Må gott! / J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar