5 augusti 2013

Lövbiffsrullader med medelhavstouch!

Igår experimenterade jag mig fram till ett supergott recept med lövbiff. Det räcker till 4-6 portioner (beroende på hur "stor" i maten man är). Håll till godo!

Lövbiffsrullader med medelhavstouch! 4-6 port

6 stora lövbiffar
6 Serrano skinkskivor
6 skivor av en mild ost(gouda el mild herrgård)
Dijonsenap
soltorkade tomater
1/2 strimlad purjolök
smör till stekning

Till såsen:
3 dl vispgrädde
2 msk Kikkoman soya
1 tsk Dijon senap
2 msk röd pesto
svartpeppar

Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Bred på ett lager senap på dem. Fortsätt med att lägga på skinkan, efter det osten, purjolöken och till sist en soltorkad tomat längst ut på varje lövbiff. Rulla sen ihop biffarna med början där tomaten ligger. Smält smör i en stekpanna och lägg ner rulladerna när smöret har tystnat. Bryn rulladerna runt om och lägg över dom på ett fat. Häll i grädden i stekpannan och vispa ur. Sänk värmen så vätskan inte reduceras för mycket. Häll i soyan, senapen och peston. Smaka av om det behövs mer av något beroende på vilken smak man vill få fram. Mer sälta = mer soya, starkare smak = mer senap, mer tomatsmak = mer pesto. När du fått fram "rätt" smak så dra över ett per varv med pepparkvarnen. Lägg tillbaka rulladerna i såsen och låt allt stå och puttra ca 10 minuter. Glöm inte att snurra på rulladerna då och då så dom blir såstäckta överallt. Detta serverar jag sen med en god, fräsch grönsallad.

Smaklig spis!

1 kommentar:

  1. Riktigt gott! Höll på att göra en groda. Läste bara röd och plockade fram röd curry pasta och la i en msk. Som tur var rörde jag inte utan tog bort den direkt. Givetvis hade jag inte någon pesto alls i kylen så det fick gå ändå. Paprikapulver och basilika fick duga. Gott och uppskattat!

    SvaraRadera