28 augusti 2014

Torsdags thai!

Tja, thai och thai, jag är inte säker på att det är thai rakt igenom men thaismaker a la Jessica kanske vi ska kalla det för :)
Hur som haver så blev det iallafall uppskattat här hemma och jag kommer säkerligen göra den igen.
Denna rätten är också jättebra för den som är mjölkallergisk eftersom den innehåller kokosmjölk istället för vanlig mjölk eller grädde.


4 portioner

3 stora kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
1 broccoli huvud
1 stor morot som ska skalas och slantas
1/2 burk vattenkastanjer
1/2 burk skivade bambuskott
1 näve sockerärtor
2 tsk röd currypasta
olja att steka i
1 förpackning glasnudlar (för den som inte kör lågkolhydrat)


Skär kycklingen i lika stora bitar. Värm upp en wok eller traktörpanna och häll i olja. Bryn kycklingen på medelstark värme. Tillsätt sen moroten och låt den steka med i ett par minuter för att sen tillsätta sockerärtorna och broccolin som ska vara delad i mindre bitar. Häll sen i currypastan och låt kycklingen och grönsakerna få färg av pastan innan du häller i hela burken med kokosmjölk. Låt allt puttra i ca 10 min och när det är ett par minuter kvar så tillsätt vattenkastanjerna och bambuskotten. För er som inte kör lågkolhydrat så kan man koka upp glasnudlar som man blandar i grytan när den har kokat färdigt.






Smaklig spis!

Må gott! / J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar