Skafferiet

Den här fliken är en enkel sammanställning för er som funderar på att börja med lågkolhydratskost / LCHF och undrar vad det är konstiga ingredienser som står i recepten.
I lågkolhydratskost /LCHF kan man inte alltid använda sig av vanligt mjöl och socker så då måste man ha andra produkter som binder samman mat och ger sötma.
Detta är sådana ingredienser som jag brukar ha hemma i skafferiet.

FIBERHUSK- malda psylliumfröskal som har en bindande effekt. Helt gluten- och kolhydratfritt.

POFIBER- malda potatisfiber. Har även det en bindande effekt. Innehåller endast 12g kh/100g

MANDELMJÖL- malda mandlar. Kan i viss mån användas istället för vanligt mjöl i bakning.

SESAMFRÖN- kan mixas till mjöl och användas i pajdeg. Kan också används som panering.

VANILJPULVER- kan användas som sötningsmedel i bakverk och till att söta grädde

STEVIA-sötningsmedel som kommer från en växt som heter Sötflockel. Finns både i flytande form och som strö. Använd ytterst lite eftersom det är 300ggr sötare än vanligt socker.

KOKOSOLJA- finns både som smaksatt och deodoriserat, kan användas istället för smör och olja.

SOLROSKÄRNOR- kan mixas till mjöl och användas till bröd.

HONUNG- innehåller iof kolhydrater men ger en naturligare sötma i bakverk än stevia. Behöver sällan användas i stora mängder för att ge effekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar