Nu vet jag att frukt inte är det bästa ur LCHF synpunkt, men det jag tycker är bra med frukt i bakverk är att det ger en naturlig sötma så då behöver man inte använda så mycket "onaturligt" socker. Päron innehåller 11g kolhydrater/100g.
Dessutom blir man oftast nöjd av 1-2 bitar av LCHF sötsaker eftersom det innehåller så mycket mer fett och minimalt med kolhydrater.
Gillar man inte frukt i bakverk så kan man givetvis välja bort det. Det blir gott ändå!
1 sockerkaksform
4 ägg
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
50 gram smör
100 gram Philadelphia ost
1/2 kuvert saffran
1 päron
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 dl sötströ
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i Philadelphia ost och saffran (som gärna får vara utspätt i ett par droppar vatten). Vispa äggen riktigt fluffigt och vänd ner smörblandningen. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i ägg/smöret. Skala päronet och skiva. Klä en sockerkaksform med bakplåtspapper. Lägg först i päronbitarna i botten och klicka sen ut smeten över päronet i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Slå av värmen och låt kakan gå på eftervärme i cirka 10 minuter. Ta ut kakan och skiva upp när den har svalnat lite.
God, saftig, söt och julig! Så god att jag måste snabba mig att lägga in den i frysen innan jag har ätit upp allt själv :)))
Må gott! / J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar