7 december 2013

Trillingnöt!

Vilken är er favorit i Paradis asken? Min är trillingnöt! Nu är ju dessvärre inte Paradis och Alladin eller någon annan chokladask heller för den delen speciellt LCHF vänliga. Därför tänkte jag att jag kanske själv skulle fixa till min favorit pralin så den passar mig och min kost lite bättre.

Så här gjorde jag:


ca 10 praliner

50 gram mörk choklad (minst 70%)
Ca 50 hasselnötter (räkna med att några bränns eller att skalet inte lossnar)
valfri "topping"


Sätt ugnen på 200 grader. Placera nötterna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 5 minuter. Här måste man ha koll så dom inte är inne för länge. Det skiljer sig väldigt mycket från ugn till ugn men nötterna ska bli märkbart mörkare men absolut inte svarta. Ta ut nötterna och låt svalna. Gnugga sen nötterna i en handduk så lossnar skalet. Plocka ut de  nötter som är finast. Smält chokladen och häll i nötterna. Plocka upp dem med en kökspincett en och en och placera dom tillsammans i en "liggande pyramid". Om man vill så kan man strössla på något mer, topping, om man vill. Jag tog lite flingsalt på några och lite kokosflingor på några.






Dessa små godsaker är perfekta att ha på julbordet, glöggfesten eller varför inte till nyårsafton :)

Må gott !/ J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar