8 december 2013

Saffransmuffins!

Jag kommer aldrig att ge mig på att baka LCHF lussebullar! Jag har sett många LCHF bloggare som har bakat lussekatter och inte en enda har konstaterat att dom smakar lika gott eller bättre än riktiga lussekatter. Helt okej, godkänt och bäst hittills (när dom jämför med vad dom bakat innan) är kommentarerna som dom skriver. Därför ser jag ingen anledning till varför jag skulle lyckas bättre än någon annan som är kunnig när det gäller att baka enligt LCHF.

Sååååå, istället för lussekatter på Lucia kan man ha saffransmuffins. Dom kan jag lätt presentera med hedern i behåll!



5-6 mindre muffins

50 gram smör
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
3 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1/2 kuvert saffran


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen fluffiga. Blanda de torra ingredienserna. Smält smör och häll i mjölk och saffran. Häll först ner smörblandningen i äggen och sen de torra ingredienserna. Här är det viktigt att inte vispa utan endast röra. Klicka ut smeten i muffinsformar, ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.




När vi var på ett hotell i Miami i somras (Fontaineblue) så
bakade dom sina muffins direkt i bakplåtspappret. Jag tyckte
det var fint så den iden knyckte jag rakt av :)

Jag hoppas ni alla får en riktigt mysig Lucia :)


Må gott! /J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar