29 januari 2014

Grym långkokt karre´ i sambalsås!

Hallå därhemma i stugorna! Har ni det bra? Här i Skåne har vi fått riktigt vinterlandskap och det är vitt och vackert där ute.

Jag vet inte riktigt var jag står i frågan om jag gillar det här med snö (är ingen skidåkare för annars hade det varit givet). En del av mig gillar det för det blir väldigt vackert, ljust och tyst. Barnen tycker såklart det är kul och att ta en promenad kan vara riktigt energigivande.

En annan del av mig tycker att kommer inte snön i december och till jul/nyår så kan det lika gärna vara!
Besvärligt på vägarna och logistikmässigt ganska mycket mer jobb. Dessutom längtar man ju till våååååååren! Nja, ni märker, jag är inte helt överens med mig själv ;) Antar att det är i såna här lägen man ska se till det positiva :)))


Nog om vädret!
I söndags lagade jag något som var sååååå gott! Fläsk karre´ i sambalsås. Jag kan inte ta äran åt mig själv för detta grymma recept utan äran ska Åse (www.56kilo.se) ha.
Det som är gott när man tillagar kött länge är att det blir så mört och faller nästan isärbara du tittar på det. Dessutom sköter det sig själv :)

4-6 portioner

6 skivor karre´kotletter
4 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde
3 tsk sambal oelek
1/2 dl soja
1 msk kalvfond
salt och peppar


Sätt ugnen på 175 grader. Läggköttet i en ugnsform och peppra lite på dem. Koka upp grädde, creme fraiche, soja, fond, sambal oelek och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kotletterna, sätt in i ugnen och låt stå där i 90 minuter. Om det börjar brännas så lägg ugnsfolie över.

Detta serverade vi en blandad sallad till.





Att fota genom ugnen är "sådär" men jag ville få till hur det bubblar och puttrar i såsen :)
 
 
 
 
 
   Denna maträtten är ganska fet och man blir
   ganska lätt mätt av den. Därför räcker det
   gott och väl med endast en sallad till.
   Men gudagott var det! Nom nom nom!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nä, nu piper det från tvättmaskinen och påminner mig om att det finns fler saker jag ska göra än att sitta vi datorn.
 
 
Må gott! / J
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar