20 januari 2014

Att komma igång med styrketräning! Del 2

Då var det dags att skriva lite om styrketräning igen!
Hur har det gått för er? Har ni testat på att lyfta lite vikter och framförallt, har ni gjort det mer än EN gång? :)
I så fall så tycker jag det är dags att gå vidare till nästa steg i er träning!

Nu har ni förmodligen lärt er vars en övning per muskelgrupp. Ni har lärt er var och hur det ska kännas i muskeln när ni utför övningen och förhoppningsvis har ni även fått lite träningsvärk.

Nu är det dags att lära sig en ny övning till, till dom stora muskelgrupperna. Ben (gärna en övning där hela benet involveras), rygg och bröst.
Nu lägger ni till dessa övningar i ert styrketräningspass vilket kommer att betyda att passets längd kommer bli lite längre än tidigare. Det kan man kompensera med att ta bort ett pass i veckan (om man vill) så det bara blir tre pass/vecka.

Då kommer ert pass se ut såhär:
Ben: 2 övningar
Rygg: 2 övningar
Bröst: 2 övningar
Axlar: 1 övning
Framsida arm: 1 övning
Baksida arm: 1 övning
Mage: 1 övning

Fortsätt att köra 3-4 set per övning med 10-12 repetitioner. Om man är osäker om det är tillräckligt tungt så kan man säga att det ska vara så tungt att de två sista repetitionerna ska vara svåra att utföra utan att "fuska" upp vikten.
Tänk också på att alltid börja med de stora muskelgrupperna, så man inte står och sliter ut sig på en bicepscurl för att sen inte orka genomföra ett latsdrag för ryggen ordentligt (ex).

Återigen måste jag också poängtera att man som tjej inte blir en stor bodybuildare med blodsprängfyllda ådror efter dessa enkla styrketräningspass. Dessa övningar kommer däremot att forma din kropp, göra den fastare och starkare. Dessutom kommer din fettförbränning att öka :)

Så vad väntar du på? Kila iväg till dina vikter och börja lyfta!



Må gott! / J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar