23 juni 2014

Glad midsommar och Lifesum!

Hej hopp!

Skön, skön söndag och det har lagt sig ett härligt lugn här hemma efter all midsommar festande.
Jag går just nu med opererad fot men tycker att det har gått förvånansvärt bra ändå och eftersom vi brukar ha midsommarfirande här hemma hos oss med våra vänner så beslutade vi att trots opererad fot ha firandet här.
Det gick bra men jag var rejält trött i foten på kvällen och i stort sett hela dagen igår var det bara vila som gällde.

Hela våren är det ju en massa högtider och när det är högtider så spelar ju maten en stor roll i det hela. Påsk, pingst, studentfirande, midsommar och flera möjligheter att äta både "fel" och för mycket. När sen sommaren kommer och man tar på sig både lättare och kanske kortare plagg så blir man påmind om hur man har ätit och kanske hur man skulle ätit.
Jag har hela tiden varit tydlig med varför jag äter lågkolhydratskost/LCHF, nämligen för att jag helt enkelt mår så mycket bättre då. Många gör det för att gå ner i vikt och kanske är det just den anledningen som man förknippar LCHF med. Ibland kan det dock vara så att man inte går ner i vikt pga att man äter för mycket, trots att det är LCHF, för till syvende och sist så handlar det fortfarande om antal kalorier in kontra ut.
Att räkna kalorier är väl inget som är jättekul, bättre om man klarar sig utan, men ibland kanske det är vad som krävs för att man ska få en hum om hur mycket mat man kan/bör äta för att inte gå upp i vikt alt viktminska. Då finns det en jättebra app som heter Lifesum.
Denna appen har en förenklad version som är kostnadsfri men som ändå är jättebra. Om man sen vill så kan man bli Guldmedlem (kostnad) där du kan få änu fler "verktyg" i appen. Verktyg som t.ex där du ställer in vilken typ av kost du äter, t.ex LCHF. Då räknar den ut och visar hur mycket du ska äta av respektive näringsämne.
Annars har appen som standard att räkna ut kalorier, kolhydrater, fett och protein. Tränar man något så fyller man i det så räknas kalorierna bort på totala dagsintaget. Där finns en gigantisk livsmedelsbank och det enda som man behöver själv för att det ska bli så korrekt som möjligt är en hushållsvåg.
Så ni som tycker det är svårt att veta hur mycket ni ska/bör äta, för er kan jag verkligen rekommendera denna app!

För övrigt tycker jag att sommaren är helt klart den lättaste tiden på året att hålla en LCHF kost. Alla grillrätter med goda såser och grönsaker är perfekt mat. Och gott!!!


Må gott! / J


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar