16 februari 2014

Kokos- och blåbärsmuffins och helgen som gick!

Hallå på er alla därhemma! Har ni en skön söndag? Själv har vi haft en riktigt typisk söndag som har haft både lite tvätt och städning, fikabakande och eftermiddags besök men vi har även haft tid att slappa och framförallt titta på OS. Gillar ni OS? Jag älskar OS!!! Jag tycker det är helt fantastiskt att normalt sätt så är jag inte det minsta intresserad av längdskidor, hockey eller curling men när det är OS, då är det ju hur kul som helst! Och vilken expert man blir då, hemma i soffan?!!!

I fredags var det ju alla hjärtans dag och jag tycker det verkar som denna dagen blir större och större för varje år som går. Och helt ärligt så är det ju jättemysigt att människor vill visa vem som ligger dom närmast sitt hjärta.
Även härhemma firade vi alla hjärtans dag med att äta räkor med diverse tillbehör till middag. En favorit hos alla i familjen. Hampus hade gjort en jättefin tavla till hela familjen i skolan, jag fixade fina påsar med lite godsaker till killarna som present och Daniel fick en ny löpartröja i en jättefin, grön färg. Själv blev jag överaskad med vackra blommor, två av mina favorit choklad och en fin dikt (som jag dock tror var ett skämt?)


Nämnde jag att jag hade bakat till eftermiddags fikan?
Jag har inte varit speciellt sugen på att sötbaka sen jul men idag blev jag allt lite inspirerad när jag lästa Marja Folkes blogg "bakasockerfritt.se".

En glutt i skafferiet gjorde att jag bestämde mig för att baka kokosmuffins. Lite blåbär fanns det i frysen så dom fick åka ner i smeten också.
Jag tyckte dom blev riktigt goda och imorgon ska jag bjussa en kollega på en så får jag se vad hon tycker :)

Ca 6-8 normalstora muffins

3 ägg
2/3 dl ICA sötströ
1/2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötmjöl
1 dl kokosflingor
100 gram smält smör
100 gram Philadelphia ost
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl frysta blåbär


Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och sötströ så det bli riktigt fluffigt. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och lägg i Philadelphia osten som får smälta ner i smöret och häll ner det i äggblandningen. Tillsätt sist de torra ingredienserna. Häll sen i blåbären och vänd försiktigt ner dem. Här är det viktigt att inte röra för mycket utan bara se till att de kommer ner i smeten. Klicka ut i muffinsformar. Muffinsen kommer inte växa lika mycket under gräddningen som vanliga muffins gör så var inte rädd för att fylla formarna ordentligt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-14 minuter. Stäng sen av ugnen och låt gå ytterligare i fem minuter.

 
Ett litet tips om du inte har muffinsformar i papper hemma är
att klippa ut bitar i bakplåtspapper som du sen trycker ner
i muffinsplåten. Sen klickar du ut smeten och när muffinsen
är färdig så kan man servera direkt från muffinsplåten :)
 
 
Må gott! / J

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar