Hur går det för er med julstök, klappar och annat som hör tiden till? Har ni varit på något julbord än? Vi var på julbord med jobb i lördags, julgalan på Helsingborg Arena med mat från Gastro och toppenfin underhållning.
Vi hade beställt "diamantpaketet" som betyder att man sitter precis vid scenen med artisterna förbispringandes endast ett par meter från en.
Artisterna som uppträdde var Agnes, Darin, Jill Johnsson, Timbuktu, Brolle, Andreas Johnsson, Lasse Berghagen och Gina Dirawi och Robin Paulsson ledde hela rasket!
Grym, förstaklassig underhållning och när showen var slut så var det efterfest med the Poodles.
Annars när det gäller julbordsmat så är det ju mat som är perfekt för den som äter lågkolhydratskost.
Sill, lax, skinka, köttbullar, korv och ost. Kan inte bli bättre!
Apropå julmat så tänkte jag ge er ett alternativ till Ris a la Malta (om ni nu brukar äta det). Vad sägs om att byta ut det mot en vaniljpannacotta med clementinklyftor och granatäpple kärnor? Mycket lättare och friskare efterrätt som säkert uppskattas lika mycket av gammal som ung. Så är det här hemma i alla fall :)
4 portioner
3 dl vispgrädde
1 gelatinblad
2/3 tsk vaniljfrö
3 msk sötströ
1 clementin
1 granatäpple
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka grädden tillsammans med vaniljen och sötströ i 5 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner gelatinbladet så det smälter. Häll upp i glas, skålar eller koppar och ställ in i kylen i 3-4 timmar.
Skär ut "fileer" av clementin klyftor. Dela granatäpplet och slå ut kärnorna genom att hålla i knivens blad och slå med skaftet.
Frisk, god, enkel och vacker efterrätt!
Må gott! / J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar