1 augusti 2013

Blåbär, hallon, fröknäcke och löprunda!

Jodå, jag gjorde det! Jag var ute och sprang precis som jag skrev igår att jag skulle! Det blev samma runda som i måndags, 6 km. Det är en ganska "snäll" runda med minimalt med backar, men dock 6 km. Precis som vanligt så är det skönare efteråt än under tiden men med lite bra musik i lurarna så går det lite lättare. Vad lyssnar ni på när ni är ute och rör på er?

"död" men glad efter löprundan

I morse åkte jag och min yngste son, Hampus, och hämtade systeryster så hon kunde visa sin guldgruva. Nja, guld finns där inte men massvis med blåbär och skogshallon. Jag säger bara, tack Sverige för allemansrätten!
Idag kom stod det en insändare om fettrik kost i DN. Jag tänker inte belysa mina tankar om det idag men eventuellt ska jag göra ett inlägg om det imorgon. (Cliffhanger)








En del av dagens skörd
Är ni sugna på ännu ett recept? Detta är nog det mest uppskattade i LCHF väg som jag någonsin har tillagat/bakat. Kan berätta om en midsommar när jag använde detta fröknäcke till en ostbricka och det var det enda "kexet" som gästerna åt till osten trots att det fanns 4-5 andra sorters kex. Jag brukar ha dom här knäckebröden på jobb och ibland smakar kolleger av dem och dom är mycket uppskattade även där. Jag kan dock inte ta äran åt mig för receptet utan det har jag fått från www.56kilo.se.





Ca 20 knäckeskivor (beror på hur stora ni vill ha dem)

3/4 dl solroskärnor
1/2 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 dl kokosfett utan smak (eller rapsolja)
2 1/2 dl kokande vatten
1 tsk salt
lite flingsalt

Blanda fröerna och de torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vattnet och lägg i kokosfettet så att det smälter. Blanda ihop allt. Häll upp allt på bakpappersklädd plåt, lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla så smeten blir så tunn som möjligt. Strö över flingsalt. Grädda i 150 grader i 45 min. Ta ut plåten och skär upp bitar med en vass kniv eller en degskrapa. Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka en timme. Knäcket ska vara hårt och inte segt. Om det är segt så låt det stå inne en stund till. ka inte värmen för allt över 100 grader bränner.

Prova gärna detta! Jag kan försäkra er om att det är supergott!

Må gott/ J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar