2 september 2013

Omelett!!!

Ibland är det lätt att lova för mycket. Till exempel som igår när jag lovade att jag skulle lägga ut ett recept på ett av mina favorit tillbehör. Saker kom emellan och rätt som det var så kallade sängen VÄLDIGT högt på mig :) Men jag vet att jag har fått frågan från min vän Sofie om bra tillbehör till LCHF rätter, tillbehör som ersätter kolhydrater som potatis, pasta, ris osv. Så jag tänkte att i ett annat inlägg längre fram så samlar jag ihop ett gäng tillbehör. Bra va? :)
När jag jobbar sent så brukar min man passa på att laga sån middag som inte jag äter. Så när jag kommer hem så slänger jag ihop något som passar mig lite bättre. Jag är ganska duktig på att hitta på något av det som finns hemma, så efter en skafferi- och kylskåpskoll så bestämde jag mig för att fixa en omelett.
Ägg är ju världens bästa livsmedel och något som vi alltid har hemma, lovar att 9 av10 gånger när vi handlar så följer det med ett paket ägg hem. Man kanske skulle köpt sig några hönor istället :) Visste ni förresten att ägg innehåller alla näringsämnen och vitaminer förutom vitamin C? Snacka om komplett livsmedel!
Nåja, tillbaka till omeletten! Idag blev det en omelett med medelhavssmaker, riktigt gott, och lite charkuterier till det. Och så här gjorde jag:

1 port

2 ägg
1 skvätt grädde
2 msk röd pesto
riven parmesan
svartpeppar
smör att steka i


Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ihop ägg och grädde med en gaffel. Värm en liten panna och låt en klick smör smälta. Häll i äggblandningen i pannan och "flytta" äggsmeten så det mesta stannar. Dra ett par varv med pepparkvarnen och sätt in pannan i ugnen i ca 5-7 minuter. Ta ut pannan ur ugnen, klicka på pesto och riv över parmesan så osten smälter. Stjälp upp omeletten på ett fat så den lägger sig dubbel. Då blir det som en gömma med godsaker inuti omeletten :)

Direkt utkommen ur ugnen med färskriven parmesan på


Min omelett åt jag med lite salami, rökt skinka och paprika.
Må gott! / J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar