Min sommarsemester är förbrukad och jag har varit igång och arbetat i 2 veckor. Eftersom vi åt på restaurang igår så hade jag ingen färdig middag till matlådan. Kollen i frysen resulterade i ett gäng stora räkor med skal som fick ligga på upptining. Ett kokt ägg till det, några fröknäcken och en tub majonnäs fick följa med på jobb. Jag fick kila inom ICA och komplettera med avokado, tomater och Cream cheese och helt plötsligt hade jag en lyxlunch a la LCHF! Det behöver inte vara svårare än så.
Igår skrev jag att jag måste komma igång med löpningen, och jag har peppat mig själv hela dagen att jag skulle ut och springa idag. Jag är liksom en sån som letar lite krämpor när jag ska ut och springa. Men idag kunde jag inte hitta en enda krämpa så det var bara till att snöra på sig skorna och ge sig ut. Jag lyckades faktiskt genomlida 6 km i hyfsat tempo ( nej, ni får inte veta hur snabb/långsam jag är) och nu efteråt känns det ju så himla skönt :)
Nu har jag precis slängt ihop en nötgranola som jag hade tänkt ha till frukost och härmed kommer min bloggs första recept!
2 dl hackad mandel
2 dl hackad hasselnötter
1 dl solrosfrö
1 dl rostade pumpakärnor
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl hela linfrö
1 tsk smält kokosfett
lite akaciahonung typ 1 tsk
en nypa flingsalt
Sätt ugnen på 200grader. Blanda fröer, nötter och kokosfett i en stor skål. Stjälp upp allt på en bakpappersklädd plåt och ringla över lite honung och strö över saltet. In i mitten av ugnen i 10 min och blanda runt ett par gånger. Låt svalna innan du häller upp det i en burk med tättsittande lock.
Denna granolan är supergod till grekisk yoghurt eller som jag har det, med kesell/keso. Den är kanske inte den bästa om man kör strikt LCHF men om man är en aktiv LCHFare så funkar den jättebra.
Hoppas ni testar den :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar